MENÜ

Schwarzenbeer

Üdvözlöm a Schwarzenbeer Német Juhászkutya kennel honlapján.
Keszey Szilvia vagyok  én 1980-ban kaptam meg életem első rég áhított Német Juhászkutya kölykét Astort.

Mivel ekkor még gyerek voltam, rengeteg időm volt a kutyával foglalkozni. Pályafutásom 1981-ben a Sas-hegyi kutyaiskolán kezdődött Erdei Sándor iskolavezető keze alatt. K.II-es vizsgáig jutottunk Astorral, több munkakutya versenyt nyertünk meg,és részt vettünk számos bemutatón is. A mai napig őrzöm az akkor megszerzett relikviákat. 1985-ben a népstadionban megrendezésre kerülő WUSV Német Juhászkutya Világbajnokság felvezető csapatának a tagja voltam. Együtt kezdtünk kutyázni Bende Gáborral, Gácsi Mártával, Kozári Andrással, Petrás Antallal, Selényi Zsolttal. A tenyésztést 1986-ban kezdtem, és hobbi szinten űzöm azóta is. Általában évente egy alom születik nálam. 1987-ben megismerkedtem Varga Józseffel (Cornavin kennel) az Ő, és barátja Farkas László (Aranyvölgyi-Őrség kennel) kutyái testesítették meg akkor számomra az etalont. 1991-ben megszületett nálam 5.alom az E alom. Apjuk: Aranyvölgyi-Őrség Kliff.Kliff kép Büszke vagyok Schwarzenbeer Eiko-ra aki Suszter Ferenc első kutyája lett. Ez a kutya Országos Bajnok volt, és később már új gazdájával Csánki Istvánnal WUSV Világbajnoki csapattag. Feri amikor bevonult katonának nem hagyta elkanlódni a kutyát, így került később az új gazdájához.
Büszke vagyok még arra a fiatal szukámra is aki szintén Kliff kölyök volt, és 92-ben a Főtenyésszemlén fiatal győztes valamint a kiállítás legszebb kutyája lett megverve az akkori nagy nevű felnőtt sztárokat is.

Ebben az évben kijutottamSieger 92 életem első Németországban  ( akkor Düsseldorfban) megrendezésre kerülő SV Bundessieger Zuchtschau-jára közismertebb nevén a "Sieger"-re. Meghatározó élmény ez minden Német Juhászkutyáért rajongó életében. Ezen a rendezvényen a világ élvonalába tartozó kutyákat láthatja az ember testközelből. Egy kis ízelítőt találnak erről a nagyszabású eseményről a videók menüpont alatt.


 

Asztali nézet